Vem - není, co dodat, předvedly jste na videu i vyšší úroveň v pochopení spojenou s kontrolou, parádní :-)
Drž-pusť-drž - 1) Všimla jsem si, že Ti většinou moc nechce pouštět na první povel "pusť", vrátila bych se o krok zpět a opravdu jí povel "pusť řekla až ve chvíli, kdy sama aktivně pustí hračku. Občas ho i několikrát zopakuješ, což je na prd, ona si možná i díky tomu zvykla, že nemusí pouštět hračku na první povel. Zkus hrát pár dní úplně základní verzi této hry, a pak se opět vrátíme k tomu, že zkusíš říct "pusť" ještě ve chvíli, kdy hračku drží a otestujeme, zda se reakce zlepšila :-)
2) k dotazu ohledně kousání - Nejideálnější způsob, jak psovi vysvětlit, že se mi nelíbí, když mě při hře kousne je postupovat tak, že ve chvíli, kdy mě kousne, hračku schovám a na chvíli hru zastavím, počkám třeba deset sekund a znovu ve hře pokračuji, pokaždé, když mě kousne, zareaguji přerušením hry - pracuji s tím, že pes si chce hrát, proto se bude snažit dělat chování, které povede k tomu, že si s ním hrát budu a ne naopak
NT - vzhledem k tomu, že Vás znám, musím říct, že Elsie se s Nt fakt zlepšila a Ty jí velice dobře odměňuješ a stavíš se tak, že se parádně učí nepřetáčet a chodit kolmo, super! Dej si občas pozor na používání označovače - po označovači vždy přichází odměna - Ty ho občas použiješ po každém ťuknutí, ona pak právě logicky ťukne, uslyší označovač, koukne se po Tobě, a pak teprve ťukne znovu - my chceme, aby ťukala rychle za sebou a soustředila se jen na ruku, takže když odměňuješ třeba třetí ťuknutí, označovač zazní až po tom třetím :-)
Packy - moc pěkná lekce, od začátku do konce perfektní! Hezky se na to koukalo, hlavně ten moment, kdy Elsie v hlavě šrotovalo, jak má safra zvednout packu, když leží? :-) perfektní!
Polohy - výborně, výdrž, kterou potřebujeme, máme, takže pro tenhle kurz úplně paráda. Jen u učení výdrže ve stoje, postupuj stejně jako u ostatních poloh, tzn., když se Ti pohne, vrať se bez povelu k ní a počkej cca 10s, zda se sama neopraví, pokud ne, oprav jí sama a začni lekci znovu, abys jí nemusel tolikrát opakovat povel a ona si nezvykala, že se může hýbat.
Jinak moc děkuji za aktivitu a super videa i pro ostatní!!